Sunday, February 16, 2014

#05

Playing Demons by Imagine Dragon.

tak ada benda yang kelakar selain daripada kau argue dengan mak kau antara nak pergi rumah kahwin dekat-dekat dengan rumah dengan nak cepat-cepat balik U disebabkan kau nak satu roomate dengan member kau.

tak ada benda yang "kelam-kabut "kan selain daripada kau bagun pagi lepas tu dapat message daripada member kau kata yang dia da gerak balik U sedangkan kau baru terjaga daripada lena sebenarnya.

tak ada perkara yang lebih "give up"kan selain daripada kau terpaksa cakap dekat member kau yang kau izinkan je yang die berdaftr dengan kawan lain. dalam erti kata lain, kau redha die dengan member yang lain dan kau dengan sesiapa.

tak ada perkara yang paling lawak bila ku dapat lagi pesanan ringkas daripada member kau mengatakan (mengatakan..amboii, improve betul BM aku.) yang pihak uni tetap kan bilik dan roomate iaitu bilik dan roomate yang sama seperti sem lepas.dan kau cakap dengan mak kau;

 "ma,jom. Ke rumah kahwin dulu." *ketawa

tak ada perkara yang memalukan selain daripada dengan selamba badak angkuh nak mampuih kau sebenarnya dah cakap dengan roomate kau tu yang kau dah ade plan duduk dengan orang lain.tahu-tahu je kau kena menghadap dia lagi se sem.

tak ada perkara yang bahagia bila mak kau bagi solution untuk menghadapi malu kau yang sedozen tu dekat roomate kau.(MAAF.solutionnya rahsia abadi anak-beranak)

tak ada perkara yan meng"happy"kan selain daripada kau datang untuk daftar kau terkinja-kinja keriangan sebab kau jumpe member-member sekepala kau yang sebulan tak jumpe, subulan tak membebel panjang,sebulan kau hilang bekalan nak gelak bagai nak gila,sebulan kau luput jadi gossip girls.

tak ada perkara yang menyeronokkan selain daripada kau baru je masuk, malam tu kau dah order MCD delivery dan melepak dalam bilik kawan.

tak ada perkara yang membahagiakan bila kau berbual panjang daripada satu topik ke satu topik lepas tu patah balik topik yang awal . nampak kehebatan wanita? 

tak ada perkara yang kelakar bila kau bergossip panjang daripada topik (sedang memikir...) kejadian-kejadian kelakar dekat rumah, pramugara handsome, makanan sedap,abang handsome,perihal kahwin awal, kahwin lelaki 40 ke ats, kahwin lelaki kaya, sampai ke berita panas baju neelofa macam power rangers(hahah.) ,masuk pulak Hatta Dolmat selaku pereka fesyen baju Neelofa,Politik tak ketinggalan,harga barang naik sudah semestinya, keseksian abil(nabilla huda),kecantikkan Anzalana, membawa kepada persoalan;

"kebiasaan polis, pasangannya kebanyakkannya nurse.Kenapa? huraikan"

membawa kepada nak kahwin dengan lelaki yang beruniform,secara kebetulan keluar aksi lawak tahap gaban, lepas tu membawa kepada topik ariana rose disebababkan salah sorang pelakon ariana rose(bos kepada ariana) seorang bekas bomba (lelaki beruniform). perbualan berterusan sampai salah seorang  daripada kau tersedar yang isyak kau dengan dia belum berbayar lagi, jam 12.

tak ada perkara yang memelikkan selain daripada kau balik bilik nak bayar solat isyak kau dengan keadaan telefon roomate kau yang muzik terpasang dengan dia yang da terlelap. nak diusik telefon orang, nak dikejut, takut mengganggu. solat lah kau dalam berlatar-belakangkan muzik.

tak ada perkara yang buat kau tersenyum sensorang bila pagi-pagi kau diisi dengan bebelan roomate kau yang minta diperhatikan sedangkan kau leka denga kertas MUET dan sibuk scrol TL facebook. kepura-puraan is the best solution. hormon-horman otak segar mengerah tenaga untuk menghasilkan soalan-soalan kepada bebelan yang masuk telinga kanan, keluar telinga kiri kau tu.(soalan selamat).

tak ada perkara yang nak buat kau excited+takut+tak tahu nak describe macam mana menanti apa yang jadi di masa depan.apa memori yang bertambah dalam hidup kau, apa perkara yang bakal menghiasi (kabaaboomm! ayat kau) hari-hari kau.

No comments: